Александрия Окасио-Кортес произнесе една от най-силните феминистки речи пред Конгреса. Думите

...
Александрия Окасио-Кортес произнесе една от най-силните феминистки речи пред Конгреса. Думите
Коментари Харесай

Как една феминистка реч засрами агресивните мъже?

Александрия Окасио-Кортес произнесе една от най-силните феминистки речи пред Конгреса. Думите ѝ се трансфораха в знак на възходящата женска мощ в политиката. Тя съумява да подкопае основите на властта, която мъжете са упражнявали над дамите в продължение на епохи, само че и да даде публичност на дамите в политиката, чиято бройка се усилва от ден на ден на територията на Съединени американски щати. 

Повод за речта на Кортес са нападателните изявления на републиканеца Тед Йохо. Същият упражни устен тормоз над колежката си. Първият епитет, който тя получи, е „ отвратителна “ поради своите възгледи по отношение на бедността. Следва и репликата „ шибана кучка “, която е записана от кореспондент. Йохо утежнява обстановката, като не сервира извиненията си по съответен метод. Оправданията му са, че не е произнесъл сходна подготовка, а в случай че го е направил, се извинява за обидите, защото е татко на дъщери. Чувствителността във връзка с достолепието на дамите е извънредно изострена заради . И поради това вторият най-влиятелен демократ в Конгреса, Стени Хойер, остава сюрпризиран, че Окасио-Кортес не приема извинението. Ето какво споделя тя в речта си.

„ Йохо взе решение да употребява Камарата на представителите, с цел да се извини за дейностите си. Аз обаче няма да отстъпя. Не мога да разреша племенниците ми, дребните момиченца, при които се връщам, жертвите на устен или по-жесток тормоз да бъдат очевидци на това - да видят това опрощение, да видят по какъв начин нашият Конгрес го приема за обикновено и го приема като опрощение, и да приема мълчанието като форма на приемане. “ 

Според отзиви на политически анализатори обстановки като тази се развиват по подобен метод. Жените са показани като властни и мощни, като в резултат на това получават и облика на демонизирани хора, пробуждащи страха у мъжете. Твърди се, че изключително дискриминирани са чернокожите дами политици, защото винаги  търпят неуважение, тормоз и вербална експанзия. А яростта на мъжете е показана като нещо в границите на нормалността. 

По време на речта си Окасио-Кортес постепенно и дълготрайно повтаря думите на Йохо „ шибана кучка “, като по този метод дава публичност на казуса с дехуманизирането на дамите. „ Това не е нещо ново и това е казусът. Това е част от една просвета. Култура на безотговорност, на приемливост към езика на омразата по отношение на дамите и експанзията “, продължава Александрия и загатва имената на политиците, от които се усеща наранена. Сред тях е и Доналд Тръмп.

И още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР